iPhonografie
Hetty van Veen
iPhonografie
05/02/2013
1 min
4

Lightroom Tip - foto's importeren van je iPhone

05/02/2013
1 min
4
Eens in de zoveel tijd wordt mijn iPhone weer vreselijk traag. En dan weet ik het al... hij is vol aan het raken. Onlangs was het weer raak en heb ik eens teruggekeken... blijkt dat ik in 2,5 maand ruim 1300 foto's ermee heb gemaakt! En dat betekent: foto's van de iPhone halen en op de laptop overzetten en vervolgens in Lightroom laden, zodat ze in mijn archief van foto's komen. Voorheen was dat een crime om handmatig foto's uit de mapjes te vissen en te kopiëren naar de computer. Maar Peter had daar iets op gevonden. Of er intern iets veranderd is weet ik niet, maar in elk geval kon ik de iPhone met de datakabel aan de laptop koppelen en zag ik de telefoon als een apparaat in de Verkenner tevoorschijn komen. Nu was het een fluitje van een cent om de foto's (en ook video's) uit de betreffende map te halen. Een kind kan de was doen. Toch kan het nog gemakkelijker. Toen ik Lightroom opstartte terwijl de iPhone nog aan de laptop zat, verscheen deze ook in het importscherm! Dat was een openbaring voor me. Ik kon nu de foto's op de telefoon gewoon importeren op dezelfde manier als ik de foto's van een kaartje in een kaartlezer importeer. :-) Kan het nog gemakkelijker? Lightroom Tip iPhone Importeren
Reacties
Categorieën