iPhonografie - het tuinhek van ...
21 maart 2014 
0 min. leestijd

iPhonografie - het tuinhek van ...

Dit keer niet één maar twee foto's die ik met mijn iPhone gemaakt heb. Of eigenlijk is het één foto maar twee verschillende uitwerkingen. Het is een foto van een tuinhek of afrastering (hoe je het ook noemen wilt) waar zowel de ochtenddauw als ook de ochtendzon op zichtbaar waren. Met mijn standaard app Snapseed heb ik de foto bijgesneden en wat warmer van kleurtemperatuur gemaakt, zodat het warme zonlicht goed zichtbaar werd. iPhonografie - het tuinhek van... Daarna heb ik de hele foto omgezet naar zwart/wit en wat blijkt? Ineens gaat de aandacht niet meer zo sterk naar het warme zonlicht, maar juist naar de structuur en vooral naar het lijnenspel. Kijk maar eens hoe sterk die weglopende lijnen zijn. iPhonografie - het tuinhek van... Welke foto vind jij de mooiste?
Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Nel
Door

Nel

op 06 Jul 2015

Ik ga voor kleur , door het warme zonlicht

Gerrit Anema
Door

Gerrit Anema

op 06 Jul 2015

Ik vid de zwart wit mooier. Je kijkt meer naar de totale foto. Bij de kleuren foto kijk je meer naar het centum van de foto

doeke dobma
Door

doeke dobma

op 06 Jul 2015

Mijn voorkeur gaat uit naar zwart wit. Ben het met jou eens Peter: De aandacht gaat nu meer uit naar (vooral) het lijnenspel. Mooie foto!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 06 Jul 2015

Dankjewel voor jullie reacties! Leuk om alle meningen te lezen. :-)

Hermans Nicole
Door

Hermans Nicole

op 06 Jul 2015

Ik ga voor zwart wit

Tassos Panajotidis
Door

Tassos Panajotidis

op 06 Jul 2015

Ik ga voor de zwarte, ik vind dat er meer detail in zit, en hierdoor boeiend om naar te kijken. Bij de kleurenfoto wordt ik afgeleid door de kleuren waardoor de details in het niets verdwijnen.

Tassos Panajotidis
Door

Tassos Panajotidis

op 06 Jul 2015

natuurlijk bedoel ik de zwart-wit foto...

Soraya de Haan
Door

Soraya de Haan

op 06 Jul 2015

Ik ga voor de kleur. Het zonlicht is totaal verdwenen in zwart-wit.

Reactie plaatsen