Geotaggen met GeoLogTag iPhone App
23 september 2011 
1 min. leestijd

Geotaggen met GeoLogTag iPhone App

Het geotaggen van foto's is de laatste jaren enorm populair geworden. Bekende fotosoftware zoals Lightroom, Aperture en iPhoto ondersteunen geotagging. Hetzelfde geldt voor populaire foto websites zoals Flickr, Panoramio, SmugMug en PicasaWeb. Het embedden van GPS coördinaten in de metadata (EXIF) van foto's kan op verschillende manieren: Geotaggen GeoLogTag iPhone App
  • Rechtstreeks in de camera. Behalve smartphones zijn er momenteel echter héél weinig camera's met een ingebouwde GPS module.
  • Met een GPS tracker die typisch een GPX of NMEA file exporteert. Met speciale software kan je daarna de GPX/NMEA info gebruiken om foto's te geotaggen.
  • Met andere toestellen die een GPS module bevatten. In deze categorie valt mijn iPhone app GeoLogTag.
GeoLogTag laat toe om foto's te geotaggen die met om het even welke camera gemaakt zijn. Eerst moet je de tijd van je camera synchroniseren met de tijd van je iPhone. Tijdens je fotoshoot laat je GeoLogTag doorlopend je positie registreren. Het geotaggen gebeurt na de shoot en de procedure verschilt naargelang je situatie. Geotaggen GeoLogTag iPhone AppBeheer je je foto's op een Mac, op Flickr of op SmugMug dan is GeoLogTag een alles-in-één oplossing. Je foto's worden dan vanuit de app via een draadloze verbinding (Wi-Fi) van GPS coördinaten voorzien. De foto's van mijn reis naar Tenerife vorig jaar kan je bijvoorbeeld op de desbetreffende Flickr Map bekijken. Heb je een Windows PC dan gebruik je een applicatie zoals GeoSetter of RoboGeo in combinatie met de GPX file die door GeoLogTag geëxporteerd wordt. GeoLogTag wordt wereldwijd gebruikt voor zéér uiteenlopende doeleinden. Het meest voor de hand liggend zijn uiteraard vakantiefoto's, maar er zijn ook vastgoedmakelaars die het dagelijks gebruiken. Meer gedetailleerde info is beschikbaar op de GeoLogTag website. GeoLogTag is sinds 2008 beschikbaar in de App Store (€ 5,49). Onder de lezers wil ik graag 3 GeoLogTag promo codes verloten. Om deel te nemen plaats je gewoon een reactie hieronder in met als vermelding "Moor Fotografie - GeoLogTag" en je naam. Eén week na publicatie van deze post, zal een onschuldige kinderhand 3 winnaars aanduiden.

Deze gastblogpost is geschreven door Chris Cornelis. Chris is een Belgische ontwikkelaar van iPhone Apps zoals GeoLogTag, Scotty en Wiiphoto, en de PhotoMeta iPad App. Daarnaast is Chris ook fervent amateur fotograaf. Meer over Chris is te vinden op Galarina.eu. En je kunt hem ook volgen op Twitter.

Over de schrijver
Je las zojuist een blog van mij, Peter van Veen Wil je meer van dit soort blogs lezen? Meld je dan hier aan voor mijn geregelde mails. Mooi meegenomen: als bonus ontvang je dan een gratis e-book over hoe je nooit meer onscherpe natuurfoto's gaat maken. Wil je betere (natuur)foto's maken? Dit is wat ik voor je kan doen:• De cursus Basiskennis Fotografie - in korte tijd de basis van fotograferen onder de knie krijgen • De Masterclass Serie - 12 diverse opdrachten incl. feedback door mij • De Fotografie Praktijkschool - toegang tot al mijn cursussen, trainingen en mijn feedback
Iwan van Ee
Door

Iwan van Ee

op 23 Sep 2011

Handig, heb al eens eerder foto's geGeoTagged. Moet het maar weer eens gaan doen. Lijkt inderdaad een handige tool. Ik heb een iMac en een iPhone, dus lijkt er de goede combi voor te zijn.

Nicole van As
Door

Nicole van As

op 23 Sep 2011

Moorfotografie - GeoLogTagLijkt me reuze handig. Mijn IPhone heb ik altijd bij me. Nu kan ik na een fotografie tocht makkelijker bekijken waar ik de foto's heb gemaakt.Gr. Nicole

Iris Heylen
Door

Iris Heylen

op 23 Sep 2011

Moor Fotografie – GeoLogTagSuper-handig! Heb een geotag apparaatje, maar dat heeft een beperkte batterijduur en heb ik natuurlijk niet altijd bij! Maar men iPhone wel, dus dat zou super zijn!

Niwla
Door

Niwla

op 23 Sep 2011

Ik gebruik zelfs sinds kort een andere iPhone-app om foto's te geotaggen waarbij het syncen van tijd overbodig is. Mooi dat dit soort dingen dankzij je smartphone kunnen!

Niwla
Door

Niwla

op 23 Sep 2011

Geologtag was afgelopen week trouwens 1 dag gratis te verkrijgen met dank aan AppEvent. Wat dat betreft komt deze post een paar dagen te laat....

Selma
Door

Selma

op 27 Sep 2011

He daar hou ik van: informatie die ik net aan het zoeken was komt me nu in de schoot geworpen. Zo'n applicatie lijkt me ook handig om mogelijke fotolocaties te geotaggen om er later terug te kunnen keren.

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 03 Oct 2011

Gezien het beperkte aantal reacties heeft Chris genereus besloten om voor een ieder die interesse toonde een promocode beschikbaar te stellen.Vanaf deze plaats bedankt Chris!De winnaars hebben inmiddels een promocode in de mailbox hangen. :-) Veel plezier ermee.

Chris Cornelis
Door

Chris Cornelis

op 03 Oct 2011

Iedereen bedankt voor de getoonde interesse.Meer info over het uitoefenen van de promo code vind je op de Apple website: http://support.apple.com/kb/ht1574Veel plezier met GeoLogTag!

Peter van Veen
Door

Peter van Veen

op 04 Oct 2011

Dank voor deze toelichting Chris!

Iris
Door

Iris

op 09 Oct 2011

Merci voor de code! Heb net de app gedownload en ga op pad om te uit te proberen!

Reactie plaatsen