Fotobewerking
Peter van Veen
Fotobewerking
09/23/2011
1 min
10

Geotaggen met GeoLogTag iPhone App

09/23/2011
1 min
10
Het geotaggen van foto's is de laatste jaren enorm populair geworden. Bekende fotosoftware zoals Lightroom, Aperture en iPhoto ondersteunen geotagging. Hetzelfde geldt voor populaire foto websites zoals Flickr, Panoramio, SmugMug en PicasaWeb. Het embedden van GPS coördinaten in de metadata (EXIF) van foto's kan op verschillende manieren: Geotaggen GeoLogTag iPhone App
  • Rechtstreeks in de camera. Behalve smartphones zijn er momenteel echter héél weinig camera's met een ingebouwde GPS module.
  • Met een GPS tracker die typisch een GPX of NMEA file exporteert. Met speciale software kan je daarna de GPX/NMEA info gebruiken om foto's te geotaggen.
  • Met andere toestellen die een GPS module bevatten. In deze categorie valt mijn iPhone app GeoLogTag.
GeoLogTag laat toe om foto's te geotaggen die met om het even welke camera gemaakt zijn. Eerst moet je de tijd van je camera synchroniseren met de tijd van je iPhone. Tijdens je fotoshoot laat je GeoLogTag doorlopend je positie registreren. Het geotaggen gebeurt na de shoot en de procedure verschilt naargelang je situatie. Geotaggen GeoLogTag iPhone AppBeheer je je foto's op een Mac, op Flickr of op SmugMug dan is GeoLogTag een alles-in-één oplossing. Je foto's worden dan vanuit de app via een draadloze verbinding (Wi-Fi) van GPS coördinaten voorzien. De foto's van mijn reis naar Tenerife vorig jaar kan je bijvoorbeeld op de desbetreffende Flickr Map bekijken. Heb je een Windows PC dan gebruik je een applicatie zoals GeoSetter of RoboGeo in combinatie met de GPX file die door GeoLogTag geëxporteerd wordt. GeoLogTag wordt wereldwijd gebruikt voor zéér uiteenlopende doeleinden. Het meest voor de hand liggend zijn uiteraard vakantiefoto's, maar er zijn ook vastgoedmakelaars die het dagelijks gebruiken. Meer gedetailleerde info is beschikbaar op de GeoLogTag website. GeoLogTag is sinds 2008 beschikbaar in de App Store (€ 5,49). Onder de lezers wil ik graag 3 GeoLogTag promo codes verloten. Om deel te nemen plaats je gewoon een reactie hieronder in met als vermelding "Moor Fotografie - GeoLogTag" en je naam. Eén week na publicatie van deze post, zal een onschuldige kinderhand 3 winnaars aanduiden.

Deze gastblogpost is geschreven door Chris Cornelis. Chris is een Belgische ontwikkelaar van iPhone Apps zoals GeoLogTag, Scotty en Wiiphoto, en de PhotoMeta iPad App. Daarnaast is Chris ook fervent amateur fotograaf. Meer over Chris is te vinden op Galarina.eu. En je kunt hem ook volgen op Twitter.

Reacties
Categorieën