Fotografie

De supermaan op een watertoren

Ja, dat was mijn idee. Daar liep ik al zo lang mee rond. Maar het kwam er nooit van. Niet goed weten waar ik dan moet zijn, heb ik wel een goede locatie, etc. Of de tijd kwam niet goed uit of ik had het veel te druk. Nou ja, je (her)kent het vast wel. Honderduizend redenen om het niet te doen maar toch altijd dat knagende gevoel waarom je het nog niet gedaan hebt. Het was nu tijd om daarmee af te rekenen. Van de jongens van Photopills, een handige app om je fotomoment mee te plannen, kwam er een handige video langs: Met behulp hiervan heb ik twee momenten gepland om de supermaan te fotograferen: vroeg in de ochtend (om 4:15 uur) en laat in de avond (om 23:15 uur). Omdat er kans op bewolking was, heb ik voor de zekerheid voor de ochtend gekozen. En au! dat deed wel pijn hoor, een wekker om 3:30 zetten... Maar gelukkig was het heerlijk weer met een fraaie grondmist als bonus. Zulke momenten zijn goud waard vind ik zelf. Heerlijk in alle rust de dag beginnen, niemand die je stoort en je bent heerlijk met fotografie bezig. Wat wil je nog meer? Hieronder zie je één van de resultaten. In de Fotografie Praktijkschool ga ik wat dieper in op het idee achter de foto, maar ook de planning ervan en hoe je dat in Photopills doet. Ben je nog geen lid? Dan is het nu een mooi moment. De supermaan fotograferen