Bedankt, maar wacht nog even

Onscherpe foto’s maken heeft iedereen weleens last van. Dat overkomt mij net zoals dat jou overkomt.
Het punt waar het dan op aan komt is dit: weet je de oorzaak van de onscherpte en hoe je het vervolgens kunt oplossen? Want zonder enig idee over oorzaak & oplossing kom je nog steeds niets verder…
Winterfoto uit de Biesbosch

Lukt het niet om steeds met scherpe foto's thuis te komen?

Deze tips staan garant voor elke dag weer scherpe beelden!

camera icon

Duidelijk

Niet moeilijker maken dan het is. Een uitleg over de mogelijkheden en dan aan de slag.

camera icon

Praktisch

Over mijn schouder meekijken. Niks werkt zo verhelderend als zien hoe iemand het voor doet.

camera icon

To the point

De inhoud niet langer maken dan nodig is. Tijd is een kostbaar iets. Uitleg. Praktijk. Zelf doen.

Altijd Scherpe Foto's Maken

Heerlijk in de natuur gefotografeerd en dan die tegenvaller thuis…

Je bent heerlijk een ochtend buiten bezig geweest. Wandelen, genieten van de frisse lucht, de ontwakende natuur. Prachtige kansen gehad om mooie foto’s te maken.


Wat wil je nog meer eigenlijk?


Nog fijn nagenietend steek je de geheugenkaart in de kaartlezen en leest de eerste beelden in. Goed gefotografeerd en goed georganiseerd. Mooi toch?!


Maar dan… Dan bekijk je de eerste foto’s eens door een kritisch oog. De eerste ‘kick’ is er een beetje af, het moment is voorbij. Dan is het tijd om kritisch te zijn.


Maar als je eerlijk voor jezelf bent kom je tot de conclusie dat heel veel foto’s toch eigenlijk niet goed scherp zijn. In elk geval niet op het punt waar jij het scherp zou willen. Wat een tegenvaller!


Je voelt dat het beter kan. En dat het beter moet.


Maar hoe dan?

13+ jaar

een naam in fotografie

4845+

tevreden klanten

1.250+

blogs over fotografie
Kort en bondig. Eindelijk een cursus die me in korte tijd veel heeft geleerd. Door de tips over de scherpstelfuncties zijn mij vogelfoto's meteen stukken beter geworden!
Testimonial Marianne van Laer

Marianne van Laer

Steeds meer scherpe foto's. Ik doe mijn best en leer hier veel van. Dat is aan mijn foto's te zien en ik ben ontzetten tevreden.
Testimonial Marianne van Laer
Ina Welman
schaapskudde

Waarom deze cursus zo waardevol is:

Geen twijfel meer over scherpstelmogelijkheden

Geen twijfel meer over de diverse scherpstelmogelijkheden

Op een spiegelreflexcamera of een systeemcamera zitten diverse manieren om te focussen. Een knopje op het toestel, een schuifje op de lens, of … Ik leg je de verschillende mogelijkheden uit en laat je zien wat de beste optie is
Eindelijk eens duidelijke basisinstellingen

Eindelijk eens duidelijke basisinstellingen

Alle theoretische kennis is wel heel leuk, maar hoe zit het nu in de praktijk? Dat laat ik je allemaal zien en ik geef je advies over praktische basisinstellingen om steeds weer scherpe foto’s te maken
Wat is nu een scherpe foto

Wat is nu eigenlijk een scherpe foto?

Wanneer is een foto scherp of onscherp? Wie of wat bepaalt dat? Ik leg het je op een eenvoudige manier uit. Over de verschillende vormen van onscherpte leg ik e.e.a. uit en ik voorzie je van handige tips en trucs
Slechts een korte studietijd

De cursus vraagt slechts 1 uur van je tijd

Je volgt de cursus in de veilige en beschermde omgeving van de Fotografie Praktijkschool. Hij bestaat uit een tweetal lessen waarin de theorie en de mogelijkheden worden uitgelegd. De rest wordt besteed aan praktijk waar je (virtueel) over mijn schouder meekijkt.

En: je hebt lifetime toegang!

Aan het einde van de cursus heb je dit bereikt:

camera icon

Je kent de verschillende focusmethoden

De camera heeft vier focus-methoden die je nu kent. Je begrijpt dat er verschillende manieren zijn om scherp te stellen en je kunt de belangrijkste basisinstellingen toepassen.
camera icon

Je maakt bewuster scherpe foto's

Je weet het verschil tussen scherpte en onscherpte en wat de verschillende vormen zijn. De diverse focusmethoden leer je praktisch toepassen, elk op zijn eigen toepassingsgebied.
camera icon

Je hebt plezier in het fotograferen

Je stopt met alle twijfels of je het ‘wel kunt’. Je hebt voldoende kennis en zelfvertrouwen. Want je weet dat jouw foto’s ook gezien mogen worden. En er is niemand die dat nog van je afneemt.
Eén uurtje videolessen

Eén uurtje aan videolessen

Ik zei dat het kort en bondig was? De videolessen worden overzichtelijk na elkaar aangeboden en het systeem houdt bij welke je al hebt gezien. Handig!
Twee extra handige Ebooks

Twee handige Ebooks

Deels een stuk herhaling vanuit een ander standpunt en deels mijn visie op het herkennen en toepassen van het licht.
Feedback op je werkwijze

Hier geen droge theorie

Natuurlijk moet ik wel even met je door de mogelijkheden heen, maar zodra he kan neem ik je virtueel mee het veld in. Leren in de Praktijk!
Community Online Cursus Fotografie

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Dat heb ik al voor je gedaan. Profiteer van mijn jarenlange ervaring. Daardoor weet ik waar in de praktijk de knelpunten zitten.
Cursus Scherpstellen in de Natuur
€ 49,-
€ 19,-

Het populaire programma over de hoe ook jij scherpe foto’s maakt, zodat je vol zelfvertrouwen je camera instelt en daarmee eindelijk scherpe foto’s maakt. Leer hoe je de geschikte focusmethode kiest, de camera instelt en daarmee trots kunt zijn op je eigen foto’s die vanaf nu allemaal scherp zijn.


Ik heb álles gegeven wat in me zit over dit onderwerp en kan niet wachten om je erbij te hebben.

 • Tevredenheidsgarantie

  Vond je 't niks? 100% geld terug

  Fervent fotograaf sinds de opkomst van digitale fotografie. Maakte al snel de overstap van compactcamera naar spiegelreflex. En moest zich toen even achter de oren krabben… Zo gemakkelijk als het leek was het niet. Tegelijkertijd werd gestart met bloggen om de eigen reis te documenteren. Sinds 2010 fulltime ondernemer in fotografie met het geven van workshops en het ontwikkelen van online cursussen in fotografie en fotobewerking. Later mondde dat uit in de oprichting van de Fotografie Praktijkschool.
  Peter van Veen met Nikon D500 camera

  Over Peter van Veen

  Fervent fotograaf sinds de opkomst van digitale fotografie. Maakte al snel de overstap van compactcamera naar spiegelreflex. En moest zich toen even achter de oren krabben… Zo gemakkelijk als het leek was het niet. Tegelijkertijd werd gestart met bloggen om de eigen reis te documenteren. Sinds 2010 fulltime ondernemer in fotografie met het geven van workshops en het ontwikkelen van online cursussen in fotografie en fotobewerking. Later mondde dat uit in de oprichting van de Fotografie Praktijkschool.

  Online Fotografiecursussen

  Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

  Lifetime. Ofwel levenslang. Er zit geen deadline op, wees gerust. Iedere fotograaf leert weer in een ander tempo. En op een ander tijdstip. Dan is het erg fijn wanneer je levenslang onbeperkt toegang hebt tot de fotografiecursus en mij als vraagbaak.

  Hoe vaak kan ik een cursus bekijken?

  Zo vaak en wanneer je maar wilt, de Praktijkschool is alle dagen open. Het lesmateriaal is altijd voor jou beschikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kan gaan.

  Kan ik de cursus in termijnen betalen?

  Dat kan vaak wel bij cursuspakketten. In het winkelwagentje zie je de opties om eventueel in termijnen te betalen. Iedere maand wordt jouw maandbijdrage automatisch geïncasseerd. Je krijgt DIRECT TOEGANG tot AL het lesmateriaal. Zodat jij snel aan de slag kan met het maken van de mooiste foto’s.

  Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

  Ja, je hebt de eerste 14 dagen een niet goed, geld terug dagen garantie op je aankoop. Je kunt het dus zonder risico uitproberen om te zien of de fotografiecursus bij je past. Brengt een cursus jou helemaal niets nieuws? Dan krijg je gewoon je geld terug, altijd!

  Wanneer start de fotografiecursus?

  Je ontvangt DIRECT toegang tot jouw fotografiecursussen. Zodat jij direct aan de slag kunt. Al het lesmateriaal is het hele jaar door en 24/7 te bereiken in de Praktijkschool.

  Ik heb nog nooit eerder (met succes) gefotografeerd, heb ik dan wel iets aan een online fotografiecursus?

  Als je nog nooit eerder gefotografeerd hebt, of met wisselend succes, dan wil ik je aanraden om te starten met de cursus Basiskennis. Ben je dat niveau voorbij dan kun je in de Praktijkschool kiezen voor een verdiepingscursus die gericht is op een bepaald thema. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  Heb ik een speciale camera nodig?

  De fotografiecursussen gaan uit van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Een camera met verwisselbare lenzen dus. Dat wil niet zeggen dat je met een compactcamera niets kunt, maar niet alles zal even sterk van toepassing zijn.

  Heb ik allerlei dure lenzen nodig?

  Nee hoor, met de lens (lenzen) die je al hebt kun je prima uit de voeten. Zelf heb ik ook jarenlang gefotografeerd met een 18-50 kitlens. Je gaat zelf wel merken wanneer je dingen wilt fotograferen waar je een andere lens voor nodig hebt.

  Wat is een online fotografiecursus?

  Door middel van vooraf opgenomen videolessen en gedetailleerde cursusnotities kan iedere (hobby)fotograaf in zijn eigen tijd en tempo een breed scala aan fotografische vaardigheden leren.

  Moet ik reizen om deel te nemen aan een fotografiecursus?

  Nee, gelukkig niet zou ik zeggen! De Praktijkschool is volledig online en alle lessen kun je vanuit je eigen thuis op je eigen tijd en tempo volgen.

  Welke fotografiecursussen bied de Praktijkschool nog meer?

  Er is voor iedereen wel wat te vinden in de Fotografie Praktijkschool. Naast basiskennis is er ook het één en ander berschikbaar op het gebied van bijvoorbeeld natuurfotografie, landschappen, macro, nacht, lange sluitertijden en natuurlijk over Lightroom en Photoshop.

  Ben je benieuwd naar het programma? Ga dan snel naar deze pagina:

  https://www.moorfotografie.nl/fotografiecursussen/