Ontdek het geheim van mooie foto's maken

Ontdek het geheim van mooie foto's maken

dit is de Fotografie Praktijkschool

Fotografie Praktijkschool

Fotografie

Fotografie Praktijkschool

Fotobewerking

Fotografie Praktijkschool

Community

Profielfoto van Peter van Veen
Ja, dit ben ik, Peter van Veen

Waarom ik je dit kan leren

Het fotograferen is mij helaas niet met de paplepel ingegoten. Mijn vader was geen fotograaf, waar ik het van geleerd heb. Nee, dan was mijn pad veel anders geweest.

Bij mij thuis -en ook in ons eigen gezin de eerste jaren- was de camera een ding wat alleen bij speciale momenten uit de lade kwam.

Mijn interesse voor fotografie ontstond pas toen de toestellen digitaal werden. Dat vond ik een interessante ontwikkeling. Geen gedoe meer met rolletjes, maar alles op de computer!

Ik leende een 1MP (ja echt!) compactcamera en toen was ik verkocht. Een eigen compactcamera volgde al snel. En na een poosje merkte ik dat ik tegen grenzen aan liep. Ik was toe aan de volgende stap.

Ik dacht: “wanneer ik een digitale spiegelreflexcamera heb met wisselbare lenzen dan gaat er een hele nieuwe wereld open. En worden mijn foto’s alleen maar beter!”

Op dat moment wist ik nog niet dat ik niet verder van de waarheid kon zitten…

Long story short: mijn foto’s werden helemaal niet beter. Een pittig leertraject volgde. Heel veel lezen (tijdschriften, want internet was toen nog via de telefoonlijn) en vooral heel veel DOEN. En door veel trial & error heb ik het fotograferen onder de knie gekregen.

Mijn kennis is nu zover gegroeid dat ik een eigen online fotografieschool heb. Daar zijn inmiddels ruim 1500 (hobby)fotografen deel van. Daarnaast heb ik honderden online cursussen verkocht en vele offline workshops gegeven.

Dat is allemaal gelukt doordat ik in de beginjaren mij heb vastgebeten in de toen beschikbare informatie. Daardoor werden mijn fotografische skills ontwikkeld en mijn foto’s werden zienderogen beter.

En dat gun ik iedereen. Maar wel in een veel sneller traject. En dat kan nu ook. Want alles wat ik in die jaren heb geleerd heb ik samengebundeld. In dit Online Programma Basiskennis Fotografie geef ik die kennis door.

Laagdrempelig met eerlijke en opbouwende feedback
Laagdrempelig, eerlijke opbouwende feedback, uitdagend, saamhorig, coöperatief leren, betaalbaar en een plek waar online vriendschappen ontstaan.
Renate Pit

Ontwikkel je fotografische skills

De Fotografie Praktijkschool zit vol met nuttige en vooral praktische cursussen. Hieronder zie je wat we zoals te bieden hebben als het gaat om het fotograferen zelf:
Fotografie Praktijkschool Fotograferen

Leer je eigen foto's ontwikkelen

Fotobewerking. Liever noemen we het je 'foto ontwikkelen'. Bij ons gaat het niet om kunstig knip- en plakwerk. Juist het verbeteren van je foto staat voorop. Brengen naar de staat zoals jij het op dat moment hebt beleefd en gevoeld. Dat is zelden wat er zo uit de camera komt. Daarvoor moet je ontwikkelen. En dat leer je hier:

Fotografie Praktijkschool Fotobewerking

Waar alles samen komt: de Community

In de Community van de Fotografie Praktijkschool valt alles samen. Daar worden foto's geplaatst, wordt (gegarandeerd) feedback gegeven door zowel Peter als vaak ook door andere leden. Altijd opbouwend, nooit venijnig.Loop je met vragen? Dan kun je die hier stellen. Samen zorgen we voor een antwoord. Clubdagen en andere uitjes worden hier gepland. Ofwel, hier komt je als mensen tot elkaar. 

Fotografie Praktijkschool Community
Je kunt wel een of andere cursus volgen, maar hier heb je 1:1 aandacht en dat werkt het best. En vervolgens de antwoorden in praktijk brengen!
Persoonlijke aandacht is hier de key
Sietske Blokhuizen
De maandelijkse thema's dagen je uit om meer te gaan te fotograferen. Door met de feedback aan de slag te gaan zijn mijn foto’s zichtbaar verbeterd.
Mijn foto's zijn zichtbaar verbeterd door met de feedback aan de slag te gaan
Adri Rovers

Vooraleer ik lid was dacht ik fraaie foto’s te maken, maar niets is minder waar, want door de vakkundig gegeven opbouwende kritiek stel ik zelf enorme verbeteringen vast.

Enorme verbeteringen door vakkundige en opbouwende kritiek
Hugo Vereyeken

Overtuigd? Start nu en ga meteen aan de slag!

MAAND

25,-
10,-
Per maand

KWARTAAL

70,-
28,-
Per kwartaal
Voordeligste!

JAAR

250,-
98,-
Per jaar